وبلاگ

ترموستات چیست؟

ترموستات؛ ابزاری است بسیار پرکاربرد که از آن برای تنظیم دمای محیط استفاده میکنند. این قطعه از ترکیب دو واژه Thermo به معنای دما و Stat به معنی ثابت، متوقف و بدون تغییر، بوجود آمده است و با ساختاری ساده باعث ثبات دمای مطبوع می گردد.

عملکرد ترموستات بدین گونه است که با قطع یا وصل کردن مدار دستگاه مانع افزایش یا کاهش دمای مطبوع محیط از حد غیر مجاز شده و با استفاده از این وسیله می توان تا حدود زیادی در مصرف انرژی صرفه جویی نمود.

از مزیت‌های مهم استفاده از ترموستات میتوان به کنترل سرمایش و گرمایش یکنواخت بصورت اتوماتیک، قابلیت نصب بر روی دیوار و کاهش مصرف انرژی اشاره نمود.

انواع ترموستات

ترموستات؛ نیز مانند هر تجهیز دیگری دارای انواع گوناگون برای کاربردهای متفاوت و متنوع می باشند، به همین دلیل می توان آن را بر اساس پارامترهایی نظیر محل نصب، نوع عملکرد، حرارت و دما، محدوده کاری و فصل سرد و گرم تقسیم بندی نمود:

مشاهده محصولات: المنت تسمه ای

بنابراین از نظر محل نصب به انواع اتاقی، کانالی، مستغرق و جداری، از نظر نوع عملکرد به انواع قطع و وصلی و تدریجی، از نظر حرارت به انواع حرارتی و برودتی، از نظر محدوده کاری به زیر صفر و بالای صفر، از نظر نوع سنسور به بیمتالی، فانوسه ای، رئوستا و دیافراگمی و از نظر فصلی به سه نوع تابستانی، زمستانی و دو فصلی تقسیم می ‌شود.

موارد کاربرد ترموستات در بخشهای مختلف

به طور کلی از ترموستات برای تنظیم درجه حرارت مایعات، گاز‌ها و جامدات در دستگاه‌ های گرم یا سردساز در بخش‌ های مختلف استفاده میکنند که به شرح زیر میباشد.

کاربرد آن در بخش صنعتی نظیر کوره ها، گلخانه ها، بویلرهای بخار و… .

استفاده از آن در بخش تاسیسات ساختمان نظیر شوفاژخانه های مرکزی و کنترل دما در سیستم های هواساز، چیلر و فن کوئل و … .

کاربرد گسترده در انواع لوازم خانگی نظیر ماشین لباسشویی، ظرفشویی، آبگرمکن ها و … .

و سیستم تهویه اتومبیل ها و بسیاری موارد دیگر.

مشاهده محصولات و لیست قیمت: المنت میله ای

انواع ترموستات از نظر سنسور را بشناسید:

ترموستات با سنسور مکانیکی

عملکرد این نوع ترموستات بدین صورت است که با استفاده از فرمان حسگر حرارتی توسط یکسری رابط مکانیکی به میکروسوئیچ، سبب قطع و وصل مدار الکتریکی می ‌شود.

این نوع ترموستات از دو نوع حسگر دمایی تشکیل شده، نوع اول آن بر اساس اصل انبساط مایع عمل می ‌کند بدین معنی که این سیستم حرارتی که diastat نیز نامیده میشود متشکل از سنسور یا حسگر، لوله مویین و دیافراگم است.

عملکرد آن بدین صورت است که، هنگامی که دمای سنسور بالا می ‌رود مایع از طریق لوله مویین به داخل دیافراگم رفته و انبساط کاری را ایجاد میکند. به وسیله این انبساط کاری کلید فنری به کار می ‌افتد که می ‌تواند مدار را باز کند یا ببندد.

نوع دوم آن توسط انبساط فلز؛ که ترموستات با متال نامیده می ‌شود، مستقیماً با انبساط فلز، کلید فنری عمل می‌ کند.

ترموستات با سنسور دیجیتالی

کار این نوع ترموستات بدین صورت میباشد که، فرمانی را از سنسور دما می گیرد و به وسیله ی جریان الکتریکی به یک عدد رله ی مینیاتوری انتقال می دهد و در نتیجه منجر به قطع و وصل شدن جریان الکتریکی می شود.

نکات مهم هنگام خرید ترموستات که باید به آنها توجه نمود:

مهم ترین نکاتی که می توانند در تعیین ترموستات انتخاب شده به ما کمک کنند عبارتند از:

  1. شناخت محدوده دمایی مورد نظر
  2. دارا بودن قابلیت تشخیص و نمایش خرابی توسط ترموستات.
  3. ابعاد ترموستات.
  4. نحوه و کیفیت کنترل دما

در نهایت

مطالعه باعث بهتر شدن سبک زندگی کردن در جامعه میشود. همانطور که میدانید لذت مطالعه در خواندن مطلبی جذاب، مفید و قابل درک است که کمک شایانی به بازدهی مغز شما میکند.

پس سعی ما تولید کنندگان محتوای متنی در وب سایت‌ها، بازنویسی مطالب مهم و کاربردی به صورت جذاب و کاملتر است. امیدوارم مطالب گفته شده در این مطلب برای شما مفید واقع شود.

گرد آوری شده توسط: تکنو المنت نور

نوشته های مشابه

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا